Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 1 392 2240 - Fax: +36 1 392 2571
hun-flag eng-flag

Az EDI bevezetése

Az EDI bevezetése

Az EDI bevezetése több lépcsőben történik a cégeknél. Először is azt kell eldönteni, hogy saját EDI kialakítást vagy EDI szolgáltatót használunk az EDI bevezetésekor.

A saját EDI kommunikáció kialakításban EDI konverterek vételére, EDI fejlesztőkre és EDI üzemeltetőkre van szükség. Mindez elég tetemes költségeket jelent, ezért ezt inkább csak nagy gyártó és vásárló cégek szokták választani, de már egyre inkább ők is kihelyezik a szolgáltatókhoz EDI tevékenységüket.

Az esetek túlnyomó részében az EDI szolgáltatás bevezetése EDI szolgáltatókon keresztül történik, aminek során a szolgáltatótól is jelentős támogatást kap a cég a bevezetésben. Bizonyos szolgáltatók esetében nem kell EDI szoftvereket vásárolni, mert a szolgáltató a cég ügyviteli rendszere által használt file-formátumokat a kívánt EDI szabvány formátumára fordítja az EDI szolgáltatás részeként. Hasonlóan nem kell EDI szakembereket ez ügyben alkalmazni, mert a szolgáltató egyezteti a cég partereivel és a céges ügyviteli rendszer külső vagy belső IT szakembereivel az EDI bevezetésével kapcsolatos szakmai dolgokat és a szolgáltató végzi el a fordítással kapcsolatos fejlesztéseket.

A kétfajta EDI bevezetés (saját vagy szolgáltatói) lépései jelentősen különböznek egymástól. Jelen webhelyünkön a szolgáltatói EDI bevezetés lépéseit tárgyaljuk almenüinkben, mert az esetek több mint 90 százaléka a piacon szolgáltatói EDI szolgáltatás bevezetést jelent.

Az EDI szolgáltatás bevezetés leírásában látni fogjuk, hogy több témában nagyon hatékonyan kell a szolgáltatónak és ügyfelének együttműködnie az EDI zökkenőmentes bevezetése érdekében. Hasonló mondható el az EDI üzemszerű használata esetén történő együttműködésről. Az EDI bevezetése és üzemeletetése során sokat számit a szolgáltató szakértelmének magyarországi elérhetősége. Külföldi szolgáltatók esetében az egyeztetések „áttételessége” jelentősen megnehezíti a bevezetést és üzemeltetést.

Az EDI szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban www.ediport.hu honlapunkon is további információkat lehet kapni.

EDIPORT

Tovább

EDI szójegyzék

Tovább

EDI anyagok

Tovább
edi-logo-footer

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Térkép

Elérhetőségek

H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 392 2240, +36 1 392 2241
fax-icon
+36 1 392 2571
MENÜ