Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 1 392 2240 - Fax: +36 1 392 2571
hun-flag eng-flag

EDI előnyök

Hatékonyságnövelés

A gyorsaság és pontosság adta előnyök mellett az EDI szolgáltatás további előnyöket jelent abban a tekintetben, hogy növeli a működési hatékonyságot és szorossá fűzi a kereskedői körökkel való kapcsolatokat.

Javuló partnerkapcsolatok. Azért, hogy az elektronikus továbbítási fordítási folyamatok automatikusan történhessenek szorosabb partnerkapcsolatok kialakítása szükséges. Az adatkibocsátónak és fogadónak is az érdeke az adatok, az üzleti folyamatok és a kommunikáció pontos előzetes egyeztetése. Ezek alapján olyan megbízható pontos és gyors üzleti kapcsolat jön létre, amit mindkét fél vonakodik feladni a későbbiek során. Az EDI mennyiségi és minőségi kapacitásai és a kapcsolattartás olcsósága általában a partnerkapcsolatok kiterjesztését (pl.: a forgalom növekedését) eredményezi, többnyire az EDI-t nem használó partnerek rovására.

Az üzletmenet adatainak növekvő nyomon követhetősége. Az EDI önmagában nem jelent önálló információszolgáltató (IS) rendszert, de az ahhoz szükséges adatokat javarészt az EDI állítja elő. A külső kapcsolatok forgalmi adatainak követése az EDI bevezetésével válik lehetővé és sokszor e külső forgalmi adatok fontosabb információt jelentenek a cég számára, mint a többnyire jól követett belső adatok. Az EDI felületek önmagában is lehetőséget adnak ezen adatok monitorozására, de ha a cég önálló információszolgáltató (IS) rendszerrel rendelkezik az adatok ehhez is csatolhatók és az adatokat az információs rendszer feldolgozásai is használhatják.   

Javuló tervezés és kivitelezés. Az EDI által biztosított elektronikus adatok feldolgozhatók a jobb tervezhetőség és kivitelezhetőség érdekében is. Sokkal gyorsabban és pontosabban lehet a szállításhoz szükséges termékek beszerzését, tárolását és gyártását ütemezni és a szállítás eszközeit mozgósítani. A vevő pontosabban látja a beszállítás folyamatát, ami szerint ő is pontosabban tervezhet és indíthat el e tervezés szerint újabb folyamatokat.    

Az EDI jelentősen javíthatja a cég cash flow-ját. Minél jobban alkalmazzák egy cég alkalmazásai az EDI által szolgáltatott adatokat, annál jobban látható a cég pénzforgalmi helyzete. A kimenő vagy bejövő megrendelésekből, számlákból egyértelműen kikövetkeztethető a várható be és kimenő pénzforgalom egyensúlya. Mindez lehetővé teszi a pénzforgalom tervezhetőségét, a külső és belső pénzforrások optimális felhasználását.

EDIPORT

Tovább

EDI szójegyzék

Tovább

EDI anyagok

Tovább
edi-logo-footer

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Térkép

Elérhetőségek

H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 392 2240, +36 1 392 2241
fax-icon
+36 1 392 2571
MENÜ