Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 1 392 2240 - Fax: +36 1 392 2571
hun-flag eng-flag

EDI típusok

EDI szolgáltatók

Amikor szolgáltató közbeiktatásával történik az EDI szolgáltatás kialakítása, akkor a kommunikációs vonalakat a szolgáltató biztosítja. A szolgáltatók egy részét VAN-oknak (Value Added Network) szokták nevezni, amik belső privát hálózatukon végzik az EDI kommunikáció továbbítást, többnyire X.400 mailboxokon keresztül. A szolgáltatók másik részét csak simán EDI szolgáltatónak szokták nevezni. akik az üzenettovábbítást nyílt hálózaton biztosítják és többnyire fordítással és egyéb szolgáltatásokkal, például számla archiválással is foglakoznak. Ezek a szolgáltatók közelebb állnak az EDI outsourcing szolgáltatásához.

Érdekes módon a VAN-ok, ahhoz képest, hogy kevesebb szolgáltatást nyújtanak drágábbak szoktak lenni, mint az outsourcing szolgáltatók. Ennek történeti okai vannak, a VAN-ok jöttek létre először és a később érkező outsourcing jellegű szolgáltatók versenyeznek velük az olcsóbb árakkal.

EDIPORT

Tovább

EDI szójegyzék

Tovább

EDI anyagok

Tovább
edi-logo-footer

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Térkép

Elérhetőségek

H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 392 2240, +36 1 392 2241
fax-icon
+36 1 392 2571
MENÜ