Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 1 392 2240 - Fax: +36 1 392 2571
hun-flag eng-flag

EDI tudástár

EDI üzenet szabványok

Az EDI szabványok többfélesége az ágazati szabványok kialakulása miatt van. Az EDI szolgáltatás a szabványosítások először ágazati szinten indultak el a logisztikában, gépjárműiparban, kereskedelemben majd az elektronikai iparban. Közben beindult egy világszintű szabványosítási folyamat, aminek eredménye az EDIFACT szabvány. Az EDIFACT kialakítása és karbantartása az ENSZ égisze alatt történik. Az EDIFACT-ot az összes iparág használja a kiterjedtebb szabványosság és a szabványos ágazati átjárhatóság miatt. Az gépjárműiparban a VDA szabvány cserélődik le EDIFACT-ra és az Egyesült Államokban is egyre jobban tért nyer az EDIFACT szabvány az ANSI (ASC) X.12-vel szemben.

A különféle EDI kommunikáció szabványok gyakorlatban használatos sub-setjeinek szabványosításában nemzetközi koordináló szervezetek vesznek részt és alakítják ki az adott ország törvényeinek megfelelő üzenettartalom ajánlásokat. Ilyen a GS1 nemzetközi szervezett, ami több ország ágazati igényeinek megfelelően elkészítette az úgynevezett EANCOM ajánlásokat például a számlák esetében, amik adattartalma erősen függ a helyi szabályozásoktól.

EDIPORT

Tovább

EDI szójegyzék

Tovább

EDI anyagok

Tovább
edi-logo-footer

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Térkép

Elérhetőségek

H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 392 2240, +36 1 392 2241
fax-icon
+36 1 392 2571
MENÜ