Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 1 392 2240 - Fax: +36 1 392 2571
hun-flag eng-flag

Az EDI bevezetése

EDI tervezése

Az EDI szolgáltatás során az EDItervezés többnyire a partnertől kapott EDI dokumentumok értelmezését jelenti. A dokumentumok vagy az EDI bevezetésének kérelmével érkeznek, vagy be kell azokat szerezni az EDI bevezetését kérelmező vásárlótól vagy gyártótól. Az alábbi dokumentumok szükségesek az EDI bevezetéséhez:

EDI Kommunikációs egyeztető lapok (EDI Datasheet, EDI Form, Kontaktblatt, stb.)

Ez a dokumentáció írja le, hogy milyen kommunikációs protokollon keresztül kíván a partner EDI kommunikációt kialakítani.  Ezeket a szolgáltató szokta értelmezni.

Üzenet megvalósítási utasítások (Message Implementation Guideline)

Az üzenetmegvalósítási dokumentumokban írja le a partner, hogy milyen üzenettípusokban és milyen formátumban kívánja az adatokat beszállítójával forgalmazni. Hasonlóan a kommunikációs adatlaphoz ezt is a szolgáltató értelmezi, amennyiben EDI fordítást is szolgáltat.

Adatcsere szerződés (EDI Partnership Agreement)

A harmadik dokumentum csoport viszont az EDI-t bevezető céget érinti, mert ebben EDI szerződést kell kötnie partnerével. Az adatcsere szerződésnek műszaki mellékletei is vannak, aminek kitöltésében segíthet a szolgáltató, de egyébként ez a szerződéskötés a cég és partnerei között történik az esetek számottevő részében. 

EDIPORT

Tovább

EDI szójegyzék

Tovább

EDI anyagok

Tovább
edi-logo-footer

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Térkép

Elérhetőségek

H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 392 2240, +36 1 392 2241
fax-icon
+36 1 392 2571
MENÜ