Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 1 392 2240 - Fax: +36 1 392 2571
hun-flag eng-flag

EDI típusok

EDI típusok

Az EDI típusai a szerint alakultak ki, hogy az EDI kommunikációs kapcsolatok és a fordítás milyen szervezésben kerültek kialakításra. Ez alapján az EDI szolgáltatás, EDI kommunikáció alapján két fő kategóriát lehet megkülönböztetni a „saját EDI-t”, amikor az EDI kommunikációhoz és fordításhoz kacsolódó eszközök saját birtokban vannak és az EDI fejlesztés és üzemeltetés is az EDI használójának felelőssége. A másik kategória, amikor mindezeket az EDI szolgáltatató szolgáltatja és az EDI használónak nem kell a kommunikációs protokollokkal és EDI szabványokkal foglalkoznia és ezekbe előre tetemes összegeket beruháznia. Történeti okok miatt a két alapfelállás között vannak „kevert” átmenetek, amik azonban idővel inkább a szolgáltatói outsoursing felé polarizálódnak. Sőt általában el lehet mondani, hogy korunkban inkább a szolgáltatói EDI kommunikáció megoldások kerülnek jelentős túlsúlyba.

Az EDI kommunikáció módja, az EDI típusokat tovább kategorizálja a mindennapi szakmai nyelvhasználatban. Így a saját és szolgáltatói EDI kommunikáció típusok további kommunikációs EDI típusokba sorolhatók. Mindezeket almenüpontjaink mutatják be részletesebben.

EDIPORT

Tovább

EDI szójegyzék

Tovább

EDI anyagok

Tovább
edi-logo-footer

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Térkép

Elérhetőségek

H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 392 2240, +36 1 392 2241
fax-icon
+36 1 392 2571
MENÜ